Премиерът Бойко Борисов събира специализираните служби и прокуратурата на спешна

...
Премиерът Бойко Борисов събира специализираните служби и прокуратурата на спешна
Коментари Харесай

Борисов свика спешно службите заради нападенията в Нова Зеландия

Премиерът Бойко Борисов събира профилираните служби и прокуратурата на незабавна среща поради терористичния акт в Нова Зеландия. Това съобщи „ Фокус “.
28-годишният австралиец Брентън Тарант извърши атентати в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при което починаха 49 души. На публикувани по-късно фотоси се вижда, че оръжията, които употребява, са покрити с надписи на разнообразни езици, в това число на сръбски, част от които засягат и България. Според изданието надписите на оръжието може да разкрият доста за източника на ентусиазъм на нападателя за осъществяване на офанзивата.
На фотосите се виждат няколко пълнителя на автоматизирано оръжие, на които са написани имена на терористи, както и на основни сражения от Руско-турската и Балканската война. Единият от тях гласи „ Битка при Булаир 1913 ".
Става въпрос за Боя при Булаир от 8 февруари 1913 година сред българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров, и османските дивизии „ Мюретеби “ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус.
На оръжието и пълнителите се четат още името на принц Фружин – синът на на цар Иван Шишман (1371-1395), и който се бори против османците преди рухването на Втората българска страна. Спомената е и борбата на връх Шипка от Руско-турската война (1877-1878).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР