Премиерът Бойко Борисов разпореди разрушените от пороя улици в град

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди разрушените от пороя улици в град
Коментари Харесай

Премиерът Борисов прати двама министри в Мизия и разпореди улиците да се оправят до дни

Премиерът Бойко Борисов разпореди разрушените от пороя улици в град Мизия да бъдат възобновени до дни.

На днешното държавно съвещание министър-председателят изпрати районния министър Николай Нанков и на вътрешния Валентин Радев да отидат на място и да огледат вредите, както и да бъде открита процедура, тъй че кметовете да възложат ремонта на улиците. След това средствата ще бъдат възобновени от фонда за подкрепяне

„Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия и Дупница улиците, които ги дават разрушени по малкия екран, да възложите на кметовете още през днешния ден да почнат да асфалтират. Фондът по-късно да ги оправи. Така че хората още през днешния ден, на следващия ден да може да се прибират по къщите. Намерете метода, по който кметът да разпореди и вие незабавно да го реализирате “, съобщи Бойко Борисов.

Над 20 машини, леки и тежки, работят за разчистване на калта и тинята на засегнатите улици. Говорим за горната част на Мизия, не за долната, която беше залята 2014 година от наводнението, за кални потоци, пристигнали от прилежащите дерета. Вече от през днешния ден ще стартира и това, което казвате, уточни на собствен ред министър Нанков.

„ Язовири, дерета, има други. Улиците, където живеят хората в градовете и селата, където мина наводнението и ги демонстрират по малките екрани, незабавно кметовете да възложат, да ги оправят и от Фонда за подкрепяне по-късно ще им оправите парите. Но не първо да аплайват, да мине един месец, до момента в който минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат и да приведат в ред “, отговори министър председателят Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР