Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев в

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев в
Коментари Харесай

Борисов поиска да бъдат отстранени директори на болници заради починалото дете

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев при започване на държавното съвещание да бъдат отстранени още през днешния ден шефовете на лечебните заведения, които са си прехвърляли болно дете, което в последна сметка умря.

Сутринта родителите на детето са били на среща при премиера. Детето първо е постъпило в Специализираната детска болница " Проф. Иван Митев ", откъдето са го изпратили в болница " Лозенец ", там са го изписали за домашно лекуване. После детето се утежнява и бива откарано в " Пирогов ", където е умряло.

Отстраняването на шефовете ще трае до момента в който не престават инспекциите на прокуратурата и се прави съдебно-медицинската експертиза. Борисов разпореди още на здравния министъра да каже на прокуратурата да употребява ВМА за експертизите, където са " едни от най-хубавите лекари ".

" Трябва да има отмъщение. От наша стана да бъде направено през днешния ден. Това безсърдечие, разстроих се, неотложно да се махат от там до момента в който свършат инспекциите и се намерят отговорните. Направихме детски отделения, толкоз пари за опазване на здравето се дават ", разяснява министър председателят.

Премиерът разгласи пред медиите и решение на кабинета, с което се отпускат 6.7 млн. лева, с които да се платят налозите на Болница " Лозенец ". " Само отпускаме пари, единствено плащаме, Ананиев, и резултатът е разплакани родители при мен. Ако това е вярно... ", заключи Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР