Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и
Коментари Харесай

Борисов към Щаба: Усилията за укрепване на болниците да продължат

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Националния действен щаб да продължат напъните за подсилване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19.

Това стана на работна среща тази заран с членове на оперативния щаб, на която участва и здравният министър.
Извънредна епидемиологична конюнктура до края на юли, стягат ограниченията по места Ще има засилен надзор по спазването на противоепидемичните ограничения
Болниците би трябвало да разполагат с всичко належащо – персонални защитни средства, медикаменти, дезинфектанти, както и с нужния кадрови запас.

На срещата е разисквано и провеждащото се у нас клинично изследване на медикамент за приблизително тежки и леки случаи на ковид като се чакат резултатите и мнението на Изпълнителната организация по медикаментите.
Български екип е покрай разкриване на лекарство против COVID-19 Стартирало е клинично изпитване измежду 30 пациенти
Дадени са инструкции на регионалните оперативни щабове и районните здравни инспекции за усилване на настоящия надзор по осъществяване на разпредените ограничения за справяне с ковид.

„ Продължавайте да следите за използването на потвърдилите своята успеваемост ограничения за ограничение на заболеваемостта “, прикани Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР