Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на Русия Владимир Путин,

...
Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на Русия Владимир Путин,
Коментари Харесай

Борисов разказа на Путин как се движи проекта „Балкански поток“

Премиерът Бойко Борисов беседва с президента на Русия Владимир Путин, с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и с президента на Сърбия Александър Вучич преди старта на тържествената гала по откриването на газопровода „ Турски поток “ в Истанбул.

Българският министър председател означи пред съветския държавен глава напредъка по реализацията на плана „ Балкански поток “. Премиерът Борисов посочи пред Путин свършената работа по секторите от разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската. 

Министър-председателят Бойко Борисов уточни пред съветския президент, че компании от Саудитска Арабия, Италия и Турция работят по трасето на строящата се газопреносна инфраструктура у нас.

Газопроводът е с обща дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и оптимално работно налягане от 7,5 мегапаскала. Трасето на газопровода минава през землищата на 34 общини на територията на 11 области. Към сегашния миг планът се извършва на територията на 4 области - Плевен, Ловеч, Враца и Монтана.

Премиерът Борисов благодари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за поканата за присъединяване в церемонията по откриването на „ Турски поток “. Турция е непосреден комшия на България, наш съдружник в НАТО и значим сътрудник на Европейски Съюз при оправянето с съществени провокации като миграционния напън върху Европа, битката против тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, селското стопанство, търговията, стопанската система.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР