Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу

...
Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу
Коментари Харесай

Борисов и шейх Мохамед си благодариха за подкрепата

Премиерът Бойко Борисов беседва по телефона с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян по отношение на разпространяването на пандемията COVID-19. Двамата разискаха положителните връзки сред страните, както и размяната на храни и медицински артикули, която се реализира през вчерашния ден, заяви държавната осведомителна работа.

ВИЖ ОЩЕ:Бизнесът у нас и в ОАЕ единен против вируса /ОБНОВЕНА/

Снощи от България за ОАЕ отпътуваха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни артикули, обезпечени от две огромни български компании – „ Градус ” и „ Интръст ”. Компаниите заплатиха превоза, страната не е дала стотинка, сподели по-рано през днешния ден ген. Венцислав Мутафчийски. В подмяна страната ни получи 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи, както и храна. Премиерът Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян показаха своите благодарности за оказаната посред им помощ.

ВИЖ ОЩЕ: Емирът на Дубай с мощно обръщение към света

„ В тези сложни времена е значимо страните по света да се поддържат. С общи старания и взаимност ще успеем да се преборим с ковид. Радващо е, че бизнесът в двете страни си сътрудничи. Срещите ни най-високо равнище дават своите резултати “, съобщи министър председателят Борисов, оповестиха още от „ Дондуков ” 1.

По време на диалога двамата разискаха успеваемостта на ограниченията, които България и ОАЕ ползват за ограничението на вируса. Министър-председателят Борисов срещна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с реакцията на българските предприятия, които бързо съумяха да реорганизират своята работа, с цел да могат да отговорят на новото търсене на артикули.

През последните години министър председателят Бойко Борисов посети два пъти Обединените арабски емирства. Това бяха първите сходни визити на високо равнище в историята на връзките на двете страни. Оттогава позитивните връзки сред страните се развиват. В края на предишния месец Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян се договориха България и Абу Даби да влагат в построяването на хиподрум за конни надпревари край Шумен. Двамата показаха своите упоритости и планове да продължат да работят дружно и отсега нататък.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР