Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с Генералния секретар на

...
Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с Генералния секретар на
Коментари Харесай

Гутериш покани Борисов на среща на върха за климата


Премиерът Бойко Борисов беседва по телефона с Генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който го покани да вземе присъединяване в проведената от него Среща на върха по климата, планувана да се състои в подтекста на откриването на 74-та сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации. 

Целта на форума е да се даде нов подтик и да се ускори осъществяването на уговорките, поети по силата на Парижкото съглашение по климата за прекъсване на увеличението на количеството нездравословни излъчвания в атмосферата и постигане на климатично неутрални равнища на нездравословните излъчвания.

Генералният секретар на Организация на обединените нации е изразил вяра, че в границите на идния конгрес в Ню Йорк " министър председателят Борисов ще показа управническия си опит във връзка с целите в региона на климата и опазването на околната среда ". 

Борисов е изразил цялостната си поддръжка за упоритостта на Гутериш Европейският съюз да стане водач в постигането на климатично неутрални равнища на нездравословните излъчвания до 2050 година, оповестиха от Министерски съвет.

В телефонния диалог сред двамата, извършен по искане на генералния секретар на Организация на обединените нации, Гутериш е благодарил на Борисов за персоналната му ангажираност с въпросите по опазването на околната среда и за отстояването на уговорките по Парижкото съглашение по климата от страна на българското държавно управление.

Като страна по Парижкото съглашение и държава-членка на Европейски Съюз, България стои зад поетите задължения на национално и на европейско равнище, е подчертал още Борисов. Премиерът е изтъкнал, че страната ни преизпълнява уговорката си за повишение на каузи на потреблението на сила от възобновими източници, като доближи дял от 18,8 %, с което заема водещо място в Европейски Съюз.

Климатичните промени не са абстракция, а факт, e казал още министър председателят Борисов и добави, че това е най-голямото предизвикателство пред света в този момент и за в бъдеще. Министър-председателят е бил безапелационен, че е от витално значимо значение да продължат напъните за запазване на околната среда. Държим на чистата природа, увери в края на телефонния диалог министър председателят Бойко Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР