Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на Европейския парламент

...
Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Борисов и Таяни: Ще работим заедно за успеха на Европейския съюз

Премиерът Бойко Борисов беседва през днешния ден с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни директно преди да показа в пленарната зала в Страсбург целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Двамата показаха мнение, че триумфът на Европейския съюз зависи от взаимната работа на институциите в интерес на жителите и че съдействието сред Българското председателство и Парламента ще бъде стимулирано от тази цел. Подчертано беше, че целите на Българското председателство в огромна степен дават отговор на работната стратегия на евродепутатите.

„ Ние отчитаме значимата роля на Европейския парламент за сполучливото протичане на Председателството, тъй като той съставлява ползите на всички европейски жители и е поръчител за легитимността на провежданите политики “, уточни министър-председателят Борисов. Преди това, почетната книга на европарламента той написа посланието на Българското председателство „ Съединението прави силата “.

Антонио Таяни приветства включването на тематиката за младежта и за развиването на Западните Балкани като акценти в програмата на Председателството. Той посочи, че при визитите си в България ясно е видял волята на страната ни да реализира прогрес по тях, както и съществуването на експертни познания, положителни дипломатически и междуличностни контакти, които ще подтикват процесите на интеграция в района.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР