Премиерът Бойко Борисов разгледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир,

...
Премиерът Бойко Борисов разгледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир,
Коментари Харесай

Премиерът разгледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир

Премиерът Бойко Борисов прегледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир, за което държавното управление предходната година по това време отпусна средства. Преди това се помоли пред чудотворната икона на пресвета Богородица Троеручица и се поклони пред гроба на починалия патриарх Максим.
 
" Това, което обещахме предходната година, е направено по този начин както би трябвало. Патриархът също е удовлетворен. Правим църквите във Варна, в Бяла, в Русе и на доста други места. Но това постоянно е незадоволително, тъй че с още повече старание ще продължим да построяваме и да оказваме помощ на Светата черква, тъй като, виждате, има доста хора, които злословят за това, само че това всичко, което виждате тук, са български жители, това са българи, пристигнали да се поклонят, да усетят силата на вярата, на църквата и без значение, че сме разграничени по закон, ние сме длъжни и това се възприема доста добре ", съобщи пред публицисти министър-председателят.
 Премиерът прегледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир пресцентър, Министерски съвет
Игуменът на Троянския манастир Велички свещеник Сионий поздрави всички православни християни за празника. Той благодари на Борисов за поддръжката за възобновяване, ремонтирането и реставрирането на античното Антимово крило. Дядо Сионий сподели, че крилото ще бъде осветено от българския патриарх Неофит и ще служи освен за поклонничество, само че и като музейна част, с цел да се срещат хората с хубавите православни обичаи.
 
Премиерът бе в Троянския манастир дружно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.-->
Бойко Борисов съобщи още пред публицисти, че 22 милиона са дадени целево по другите стратегии за община Троян. " Така че по никакъв метод не съм делил кметовете, нито градовете, нито жителите. Манастирът отново е Троян - един милион за манастира отново е Троян ", сподели министър-председателят.

 
Той добави, че на Министерски съвет с 20 милиона са нараснали парите за просвета, млади учени, нововъведения, стипендии. " С сътрудника Горанов сме говорили, в случай че в този момент от Българска академия на науките и Министерството на образованието добре се одобри тази стратегия и я разходват и забележим, че парите за увеличение на стипендиите дават резултат, следващата година сме подготвени много повече да отпуснем, тъй като образованието е съществена наша цел в програмата ", добави Борисов.
 
Той уточни с 15 милиона повече са дали на Българска академия на науките, само че те вътре не могат да се схванат. " Единственото, което направих е да им кажа - разберете се, ние не сме съдия в тази ситуация. Дадох им този период, тъй като язовирите, времето, чистотата на въздуха са извънредно значими за страната и не можем да ги оставим да боксуват. Затова съм помолил да седнат учени, професори, да дойдат и да ми кажат какво желаят ", сподели още министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР