Премиерът Бойко Борисов провежда среща с представители на Българската петролна

...
Премиерът Бойко Борисов провежда среща с представители на Българската петролна
Коментари Харесай

Борисов се среща с представители на петролна и газова асоциация

Премиерът Бойко Борисов организира среща с представители на Българската петролна и газова асоциация в Министерския съвет. Темата на диалозите са измененията в Закона за горивата.

Влизането в действие на поправките в законопроекта бяха отсрочени с 6 месеца, а наредбата за закона да е подготвена на 1 август, взеха решение през вчерашния ден депутатите с приемането на измененията в Закона за горивата на първо четене.

Вчера Народното събрание отсрочи за 1 юли влизането в действие на разпореждания в така наречен закон за горивата, против които стачкуват притежателите на дребни бензиностанции и превозвачи на горива. Досега крайната дата беше 28 януари.

Известният като закон за горивата беше признат от Народното събрание през лятото на 2018 година и трябваше да влезе в действие от 28 януари 2019 година С него се вкарват специфични условия за регистрация на търговците с петрол и нефтопродукти - избран уставен капитал и поръчителство, както и високи наказания за нарушителите. От огромните търговци на горива се изисква капитал, не по-малък от 1 млн. лв., а от дребните - 20 хиляди лв.. Дистрибуторите на бутилиран газ би трябвало да имат най-малко 10 хиляди бутилки за предпазване. Лице, което реализира търговия с петрол и нефтени артикули без регистрация, ще предстои на санкция в размер от 25 до 250 хиляди лева, а за наново нарушаване тя ще е в двоен размер. Забранява се също и на моторните транспортни средства да зареждат от мобилни бензиностанции, за което се планува глоба от 20 до 200 хиляди лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР