Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския си колега

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския си колега
Коментари Харесай

Борисов разоваря с Мей по телефона за брекзит

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с английския си сътрудник Тереза Мей по нейно искане, оповестиха от Министерския съвет. Тя насочи молба за поддръжка за реализиране на повече еластичност от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, и постигането на съглашение за Брекзит до 29 март.

Премиерът Борисов увери Мей в поддръжката си за постигането на съглашение, което ще подсигурява запазването на положителните връзки сред Англия, Европейски Съюз и 27-те държави-членки.
Борисов към Барние: България е готова за всички вероятни сюжети за брекзит Премиерът добави, че поддържаме визията на Европейска комисия, че Споразумението за брекзит не предстои на предоговаряне
Българският министър председател акцентира трите насоки, в които е извънредно значимо да се реализира договореност, освен за Европейски Съюз, само че и за нашата страна в частност.

На първо място Борисов открои сигурността и запазването на високите равнища на съдействие в тази област. " България постоянно е имала най-високо равнище на съдействие и доста сполучливи взаимни дейности със своите английски сътрудници и в границите на Европол, и държи това да продължи и след Брекзит ", безапелационен беше българският министър председател.
bTV Репортерите: Спирка BREXIT След следващия избор в Народното събрание, датата не беше отсрочена и дните за финални сделки са преброени
Втората значима тенденция съгласно Борисов е за статута на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на английските жители в Европейски Съюз. Той означи, че тази тематика е от огромно значение за България, с оглед огромния брой българи в Обединеното кралство, и английски жители у нас.

Не на последно място, министър председателят посочи, че по тематиката за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия е значимо недопускане на напрежение и нарушение на мира.
Поредна пролонгация по брекзит Преговорите са в решителна фаза и в този момент всички би трябвало да сдържаме нервите си, с цел да реализираме измененията, за които Камарата упорства и да осъществяваме брекзит в планувания период, сподели Мей
По време на диалога английският министър председател Тереза Мей благодари на министър-председателя Борисов за навременното сезиране на английските управляващи по случая Гебрев и за включването на английски екип при следствието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР