Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Бойко Борисов проведе работна среща с вътрешния министър на Турция


Премиерът Бойко Борисов организира среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който е на посещаване в София. Двамата разискаха съдействието в областта на сигурността, ограничение на миграционния напън, битката с контрабандата и проведената престъпност.

„ За България, както и за Европейски Съюз, Турция е стратегически сътрудник – другарска прилежаща страна, съдружник в НАТО и значим сътрудник в региона на сигурността и публичния ред. Стабилното и стабилно развиване на двустранните връзки е приоритет на българската политика “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов. Той акцентира, че взаимната работа на двете страни в тази област ще способства за укрепването на доверието и ускоряването на осведомителния продан.

Премиерът Борисов уточни, че страната ни е подготвена да разшири и засилва контактите с Турция на професионално равнище сред обособените структури на двете министерства със сходни функционалности. „ Към момента сполучливите ни реализации са най-вече по линия на наркотрафика и контрабандата на артикули. Бихме желали да развиваме самодеен продан на информация по всички предпочитани линии “, съобщи министър-председателят.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу уточни, че сега районът е изправен пред доста провокации. Той даде висока оценка на равнището на съдействие в региона на сигурността, което България и Турция са построили.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР