Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министър-председателя на Република Корея

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министър-председателя на Република Корея
Коментари Харесай

Борисов: Корея е наш приоритетен икономически партньор в Азия

Премиерът Бойко Борисов организира среща с министър-председателя на Република Корея Ли Нак-йон в Правителствения комплекс в Сеул. В рамките на диалога министър председателят Борисов означи, че визитата на корейския му сътрудник Ли Нак-йон през октомври 2017 година е дала мощен подтик на двустранните връзки. Българският министър-председател изрази убеденост, че актуалното посещаване ще даде опция да бъде изработен обзор на постигнатото и да се очертаят нови съответни посоки на съдействие.
Република Корея е наш предпочитан стопански сътрудник в Азия и напъните ни са ориентирани към привличане на корейски вложения и балансиране на търговията, съобщи министър председателят Борисов. Според него е налице съвместен интерес партньорството сред България и Република Корея да бъде стратегическо, в това число предвид на активизирането и задълбочаването на връзките сред азиатската страна и Европейския съюз.
Разчитаме, че държавното управление на Република Корея ще бъде наш сътрудник в напъните да реализираме действителни резултати в сферите с огромен капацитет за взаимоотношение, посочи министър-председателят Бойко Борисов. По думите му перспективни за съдействие са високите технологии, машиностроенето, превоза, образованието. В сферата на осведомителните и информационни технологии компании от двете страни също биха могли да си сътрудничат, в това число в научно-изследователската и развойна активност. Премиерът Борисов изрази вяра корейски компании да последват опита на други водещи в това отношение страни и да открият в България свои развойни центрове.
От съвместен интерес са също опциите, които корейските строителни компании имат за вложения в региона на пътната инфраструктура в България. Министър-председателят Борисов уточни, че те биха могли да се включат в редица инфраструктурни обекти у нас посредством механизма на публично-частното партньорство. Българският министър председател подчертава и върху интереса на страната ни да притегли повече туристи от Република Корея. Борисов посочи и смисъла на българо-корейската междуправителствена комисия за икономическо съдействие, която е значим инструмент за взаимоотношение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР