Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб,

...
Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб,
Коментари Харесай

Борисов обсъди с Щаба готовността на болниците за лечение на пациенти с COVID-19

Премиерът Бойко Борисов организира работна среща с Националния действен щаб, на която бе разисквана настоящата епидемиологична конюнктура с разпространяването на COVID-19 у нас и ограниченията за поддържане на готовността на лечебните заведения да одобряват и лекуват пациенти с новия вирус.

На диалога участваха също министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.
БЛС желаят от НЗОК да заплаща тестванията за COVID-19 при хоспитализация на пациенти От съсловната организация желаят и нарастване на клиничната пътека за лекуване на COVID-19
Министър Ананиев рапортува на премиера Борисов, че на планувана среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана промяна на цената на клиничната пътека за COVID-19, тъй че финансирането й да е съответно на полаганите грижи от медицинските екипи.

Ще бъде разисквана също и опцията цените на всички клинични пътеки да бъдат повишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за ковид на пациентите при постъпване в болница, без значение с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Засилваме готовността на лечебните заведения за лекуване на българите с ковид. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме готови за допустимо най-тежкото развиване на обстановката “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.
И през днешния ден броят на инфектираните с COVID-19 остава висок 161 са позитивните проби, няма смъртни случаи
Той разпореди на здравния министър и на щаба да продължат извънредно деликатно да наблюдават и проучват данните на заболеваемостта у нас за допустимо най-хубава реакция на здравната ни система за запазване на здравето и живота на българските жители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР