Премиерът Бойко Борисов проведе двустранни срещи с премиерите на Черна

...
Премиерът Бойко Борисов проведе двустранни срещи с премиерите на Черна
Коментари Харесай

Борисов обсъди енергийната свързаност с премиерите на Черна гора и на Сърбия

Премиерът Бойко Борисов организира двустранни срещи с министър председателите на Черна гора и на Сърбия – Душко Маркович и Ана Бърнабич.

По време на диалозите високо бе оценена активността на България, която и след своето първо председателство на Съвета на Европейски Съюз интензивно продължава да работи за европейската вероятност и съгласуваност на страните от Западните Балкани.

„ Европейският план няма да е приключен без страните от Западните Балкани, а техният триумф по пътя към Европейски Съюз зависи на първо място от политическата воля на водачите. България ще продължи да им оказва поддръжка за реализиране на ориентираните към Европейски Съюз промени и планове “, сподели министър председателят Борисов. В диалога си с Бърнабич българският министър-председател уточни, че измежду факторите, допринасящи за политическа непоклатимост и сигурност в района, първостепенно значение има нормализирането на връзките сред Сърбия и Косово. А възобновяването на разговора сред двете страни би трябвало да се осъществя с посредничеството на Европейски Съюз.

По време на двустранната среща министър председателите Борисов и Маркович разискаха устойчивия прогрес в договарянията за присъединение на Черна гора към Европейски Съюз. Борисов акцентира, че тя остава добър образец и водач в района по пътя към европейското семейство.

Фокус в двустранните диалози бяха също енергийната съгласуваност и инфраструктурните планове, които са от основно значение, както за Балканите, по този начин и за Европа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР