Премиерът Бойко Борисов прогнозира, че с построяването на магистрала Хемус

...
Премиерът Бойко Борисов прогнозира, че с построяването на магистрала Хемус
Коментари Харесай

Според Борисов с построяването на магистрала Хемус БВП ще се повиши с 10-20%

Премиерът Бойко Борисов предвижда, че с построяването на автомагистрала " Хемус " брутния вътрешен артикул (БВП) на страната ще се вдигне с най-малко 10-20%.

За това мога да се обзаложа, сподели той при инспекцията на напредъка в построяването на правата на новия сектор на автомагистралата сред Ябланица и Боаза.

Според Агенция " Пътна инфраструктура " работата по правата Ябланица-Боаза напредва и е изцяло реалистично да е подготвена през есента - към половин година по-рано от плануваното. По контракт правата би трябвало да е приключена през март 2020 година

Борисов счита, че до края на 2022 година строителството ще подминало Плевен. " Убеден съм, че до 2 години ще се оправят и от Белокопитово до Търговище. През това време вършим инженерните планове, с цел да вържем Търговище до такава степен, където ще излезем от Плевен ", предвижда още министър председателят.

Той изрази и недоволството си, че хората " от година и половина карат по автомагистрала, а се не помни трудът на стотиците служащи ". " Препоръчвам ви да ги видите. Каня ви да видите по какъв начин се работи и на идващите два лота ", сподели министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР