Премиерът Бойко Борисов продължи с практиката си да обикаля страната

...
Премиерът Бойко Борисов продължи с практиката си да обикаля страната
Коментари Харесай

Премиерът: Хората да свикват, че не вали като едно време

Премиерът Бойко Борисов продължи с практиката си да обикаля страната и през почивните дни, да раздава житейски препоръки и да изяснява какъв брой доста пари е отпуснал на една или друга колегия. Този път цел стана черква в Габрово и язовир край същия град, като компания му прави вицепремиерът Томислав Дончев. 

" Има доста села, в които не се разходва рационално водата и би трябвало хората да свикнат, че към този момент не вали като едно време ", разгласи Борисов. Премиерът направи това заключение до момента в който проверяваше стената на язовира, който зарежда Габрово и района и до момента в който Дончев му обясняваше, че той е цялостен и проблеми с водата няма. Борисов каза обаче, че с язовира би трябвало да се свържат габровските села и Севлиевои поиска доклад до сряда. Стана ясно, че досега са били отпуснати 10 млн. лв., с които отчасти е обезпечена вода за Севлиево, но и тя не е задоволителна. Затова били готови нови три плана за града и по-малки обитаеми места, които дефинитивно ще решат рецесията. Затова ще са нужни към 14-15 млн.лв.

След това Борисов стартира със стотиците милиони левове. Съобщи, че се с чул с ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такиева, която му благодарила за нарастването на заплатите на учителите. За тях щяло да има 360 млн. лв. в новия бюджет.

После Борисов разяснява многото болни от COVID-19. Каза, че поради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30% и че са отделени 460 млн. лева повече в новия бюджет за опазване на здравето. Пак даде обещание да не затваря страната и градовете, както и че нямало да вършат по този начин, както в този момент в Мадрид.

Коментира и президентския спор в Съединени американски щати, като сподели, че като е чул с какви политически речи и с какви прилагателни се замерват, се е успокоил, че и в България е обикновено да се наскърбяват по този начин хората. Недоволни постоянно ще има, но щом могат да показват недоволството си, значи има народна власт. Tака министър председателят Бойко Борисов разяснява и снощните митинги, озаглавени като „ Четвърто национално въстание “. „ Сегашните демократи, техните родители ни смазваха. Виц не можеше да се каже против бай Тошо или партията. За анекдот арестуваха. Гледа ли дебата в Щатите какъв брой политически беше, с какви прилагателни са замерваха. Даже след този спор се успокоих, че и в България е обикновено по този начин да се наскърбяват хората “, обърна се министър-председателят към Томислав Дончев. Той пропусна да каже, че е бил част от същата тази партия преди 1989 година

По-рано през днешния ден министър председателят прегледа в Габрово новия храм " Св. Онуфрий ", който ще бъде осветлен на 1 ноември.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР