Премиерът Бойко Борисов продължава участието си в заседанието на Европейския

...
Премиерът Бойко Борисов продължава участието си в заседанието на Европейския
Коментари Харесай

Продължава заседанието на Съвета на ЕС за кризата

Премиерът Бойко Борисов продължава присъединяване си в съвещанието на Европейския съвет, което се организира посредством видеоконферентна връзка.

Основна тематика на срещата на европейските водачи е разискването на Плана за възобновяване на Европа, който се състои от предлагането за нова Многогодишна финансова рамка за 2021-2027 година (МФР) и от инструмента „ Следващо потомство Европейски Съюз “, особено основан в отговор на провокациите в битката против ковид.

„ Страната ни поддържа Плана за възобновяване, защото препоръчаният метод е упорит, с извънреден и краткотраен темперамент. С него Европейската комисията съумява по реформаторски метод да съчетае ограниченията в отговор на рецесията и преимуществата на заемния капитал с опциите на бюджета на Европейски Съюз. Предложен е уравновесен компромис сред грантове и заеми “, изрази позицията на страната ни министър председателят Борисов.

Българският министър-председател съобщи, че предлагането на Европейската комисия отразява потребностите за по-бързо възобновяване от рецесията, тъй че, от една страна да се предотврати развиването на Европейски Съюз на две скорости, а от друга да се форсира конвергенцията.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР