Премиерът Бойко Борисов призова за осигуряване на адекватно финансиране на

...
Премиерът Бойко Борисов призова за осигуряване на адекватно финансиране на
Коментари Харесай

Борисов призова за справедливо разпределяне на средства от ЕС към най-бедните райони

Премиерът Бойко Борисов прикани за обезпечаване на съответно финансиране на Кохезионната и Общата селскостопанска политика на на Срещата на високо ниво на групата " Приятели на кохезията ", която се организира в Прага, заяви държавната пресслужба. Той уточни, че е значимо и справедливото систематизиране на средствата с фокус към най-бедните региони.

" Амбициите на Европейски Съюз да бъде световен водач следва да бъдат подкрепени с нужните средства”, съобщи Борисов.

В чешката столица се събраха водачите на 17-те страни членки на Европейски Съюз, които образуват групата, с цел да дискутират по договарянията на Многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 година
Борисов ще взе участие в среща на високо ниво в Прага На срещата ще се дискутира финансовата рамка за интервала 2021-2027 година
Българският министър председател Бойко Борисов бе безапелационен, че Кохезионната и Общата селскостопанска политика имат потвърдена добавена стойност, а техните резултати са забележими и осезаеми за европейските жители.

" За Кохезионната политика е значимо да се подсигурява освен задоволително финансиране, само че и заслужено систематизиране на средствата, тъй че да се преодолеят неравенствата сред другите райони и изостаналостта ", акцентира министър-председателят Борисов.

По думите му е нужен характерен фокус към развиването на най-бедните , изоставащи европейски райони .

" Такива райони, с Брутният вътрешен продукт под 50 % от междинното за Европейски Съюз, има освен в България и смятам, че е от общ интерес те да бъдат подкрепени ", посочи министър председателят Борисов пред останалите водачи в Прага.

Борисов добави, че разпоредбите както за Кохезионната, по този начин и за Общата селскостопанска политика, би трябвало да не водят до спомагателни административни и финансови тежести за националните бюджети, което крие риск за осъществяването на стратегиите и за вложенията, изключително в по-слабо развитите райони.
Борисов: България е страната, която има нула миграция Премиерът уточни, че една от аргументите е съглашението с Турция
В изказването си Борисов уточни, че за нас са значими и обичайните политики, науката и нововъведенията, миграцията и сигурността, както и битката с климатичните промени.

" Именно по тази причина настояваме за упорит бюджет на Европейски Съюз, който да ни разреши да съхраним постигнатото досега и да отговорим на многочислените провокации ", акцентира министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР