Премиерът Бойко Борисов призова своите колеги в президентството, от БСП

...
Премиерът Бойко Борисов призова своите колеги в президентството, от БСП
Коментари Харесай

Борисов призова Доган да вразуми ДПС, за да не се провали Председателството

Премиерът Бойко Борисов прикани своите " сътрудници в президентството, от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи " за разсъдък в шестте месеца на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Да проявят за тези шест месеца малко разсъдък. След това можем да си покажем българския темперамент по най-хубавия метод. Разбирам, че не е прелестно, завистта е огромна, само че да се опитаме най-малко за шест месеца да сме малко българи и в тяхно лице, съобщи Борисов пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в последното за годината съвещание на Европейския съвет.

Имаше избори, демократични, ясни, точни, със служебно държавно управление на президента Румен Радев тогава, напълно доминирано от тях (БСП) и ние ги победихме. На всеки шест месеца, като на някой не му харесва нещо, да вършим избори? Вече алтернативата е ясна - Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Колко ще изтраят, и то тъкмо при председателството? Затова ли поставям този труд, освен за България, а и за Балканите да стане, съобщи министър председателят пред Българска телеграфна агенция.

Истински се надявам почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който в интервютата приказва, че страната е над всичко, малко да приказва с тяхната партия, тъй като - както вървят - ясно е, че желаят неуспех на председателството, разяснява Борисов.

Той означи, че е положил огромни старания за идната в София през май среща на Европейски Съюз за Западните Балкани и уточни, че е парадокс длъжностен министър председател да води тези диалози.

Искат фактически да пернат страната за тези шест месеца да се провали, сподели Борисов.

По думите на премиера, датата на вота на съмнение през януари е съзнателно подбрана.

Това ли е доброжелателната, градивната съпротива, която желала ние да се представим добре в Европа? Умират да смъкват всичко и да се сринем, това им е задачата - и в руините да се пробват още веднъж да крадат по този начин, както беше през целия интервал Орешарски и сходни. Ще се съпротивляваме този път доста, съобщи Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР