Премиерът Бойко Борисов пристигна в Страсбург. Той бе посрещнат на

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Страсбург. Той бе посрещнат на
Коментари Харесай

Засукана мадама с барета посрещна Борисов на летището в Страсбург

Премиерът Бойко Борисов дойде в Страсбург. Той бе посрещнат на летището от делегация, като измежду приветстващите бе и дама с черна барета.


Припомняме, че през днешния ден в Екологичен потенциал в Страсбург стартира първата сесия в границите на почналото българско европредседателство. В рамките на сесията през днешния ден се чака депутатите да създадат обзор на миналото 6 месечно председателство на Естония.

Среща и диалог ще имат ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни и премиера на Естония Юри Ратас. Предвидено е още в програмата да бъде коментирана и договорката за излизането на Англия от Европейски Съюз. Пред евродепутатите ръководителят на Европейския съвет – Доналд Туск ще показа резултатите от последната среща на върха за предходната година и постигнатото по Брекзит до момента.


През декември те регистрираха задоволителен прогрес в първата част от договарянията за напускането на Англия, като идната фаза ще премине точно по време на българското председателство на Съвета. Утре министър председателят Бойко Борисов ще показа пред Европейския парламент и програмата на българското председателство. А другите тематики през днешния ден в часовете след обяд са планувани още нуклеарната договорка с Иран и колумбийските мирни договаряния.


Утре министър-председателя ще направи послание към Европейския парламент. Това ще е първото съвещание след поемането на страната ни на Европредседателството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР