Премиерът Бойко Борисов пристигна в Швейцария, където ще участва в

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Швейцария, където ще участва в
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Давос

Премиерът Бойко Борисов дойде в Швейцария, където ще взе участие в срещата на Световния стопански конгрес в град Давос , оповестиха от пресцентъра на държавното управление. Това е 50-ата годишна среща на форума, който с времето се е трансформирал в ефикасен и авторитетен инструмент на международната стопанска система и политика, в място за договаряния и срещи, и реализиране на разнообразни договорености.

През тази година участниците ще дискутират тематиката " Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят ", в която са обрисувани седем съществени акцента: " Как да спасим планетата ", " Технологии за положително ", " Един здрав свят ", " Прозрачен бизнес ", " Обществото и бъдещето на труда ", " По-добрия бизнес " и " Отвъд геополитиката ".

Участието на министър-председателя Бойко Борисов във форума в Давос е мотив министър председателят да удостовери позицията си по отношение на смисъла на разговора и полагането на общи старания за превъзмогването на растящите световни провокации. В рамките на полемиката за икономическото развиване на Централна и Източна Европа министър председателят ще засегне тематиката за Европейския зелен пакт и битката против климатичните промени.
 Борисов: Европейски Съюз има стратегически интерес от интеграцията на района
Борисов: Европейски Съюз има стратегически интерес от интеграцията на района

Акцентира върху енергетиката, инфраструктурата и дигитализацията

Премиерът Борисов ще подчертава и върху европейската вероятност на Западните Балкани и развиването на този стратегически значим за Европейски Съюз район. В качеството си на съпредседател на Берлинския развой, през актуалната година България ще продължи да се застъпва за интеграционния развой в Европейски Съюз на Западните Балкани , защото това е инструмент за реализиране на непоклатимост, мир и разцвет в района.
 Юнкер: Членството на Балканите в Европейски Съюз е въпрос на война и мир
Юнкер: Членството на Балканите в Европейски Съюз е въпрос на война и мир

Страните от Западните Балкани би трябвало да имат действителна вероятност за членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР