Премиерът Бойко Борисов пристигна в Истанбул, където ще присъства на

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Истанбул, където ще присъства на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов пристигна в Истанбул за откриването на „Турски поток“

Премиерът Бойко Борисов дойде в Истанбул, където ще участва на тържествената гала по откриването на газопровода „ Турски поток “.

Българският министър председател ще организира и двустранна среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Акцент в идния диалог ще бъде развиването на двустранните връзки.
US представител: Можем да ви помогнем за енергиен пазар без локални и непознати монополисти Решение за визите може да пристигна след година
България се стреми да развива и уголемява на равноправна основа и при ценене на ползите и на двете страни връзките си с Турция, в чието лице има прилежаща страна, съдружник в НАТО и районен сътрудник, означават от Министерски съвет.

Проектът „ Турски поток “ свързва непосредствено Руската федерация с газотранспортната мрежа на Турция. Дължината на морския сектор на „ Турски поток “ е 930 км през Черно море – от Анапа в Русия до Каякьой в Турция. Максималната дълбочина на тръбите е до 2200 м във водите на Черно море.

Морският сектор на този план е най-голямата система, полагана на такава дълбочина – 2200 м. Капацитетът на двете тръби, които ще доближат до сухопътния сектор, е 31,5 милиарда кубически метра природен газ на годишна база.
Борисов сподели " Балкански поток " от птичи взор (ВИДЕО) Той направи обиколка с хеликоптер
От приемния терминал при Каякьой в Турция една от двете подземни тръби на сушата се свързва със съществуващата газопреносна система на Република Турция при Люлебургаз.

Другата тръба продължава през територията на Турция до границата с България. Сухопътният сектор на територията на Турция от терминала в Каякьой до границата с България е с дължина 142 км.

България интензивно уголемява своята газопреносна инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, написа премиера във Facebook.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР