Премиерът Бойко Борисов пристигна рано, рано в парламента- още в

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна рано, рано в парламента- още в
Коментари Харесай

Преди да влезе в пленарната зала: Бойко на ключова среща с Главчев

Премиерът Бойко Борисов дойде рано, рано в парламента- още в 8.15 часа. Министър-председателят е в Народното събрание, където в кабинета на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев се организира председателски съвет, преди народните представители да гласоподават оставката му. В него вземат участие представителите на управленията на парламентарните групи в Народното събрание.

По думите на премиера Борисов, желаната оставка на ръководителя на Народното събрание е провокация в навечерието на европредседателството.

" Българска социалистическа партия няма да бойкотират Народното събрание, не чакам напрежение ", съобщи Борисов пред Българска национална телевизия. " Искат да събарят страната. Сега ще ги питаме какво целят, вторник идва европейският парламент, може би с това е обвързвано напрежението. Защо да има предварителни избори, като преди 6 месеца имаше. На тези ходове виждам като вид провокация, дано да ги видя и ще гледаме ", сбит бе водачът на ГЕРБ.

В рамките на днешното пленарно съвещание депутатите да дебатират и да подложат на гласоподаване настояването за оставка на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. То бе подадено от групата на " Българска социалистическа партия за България “, а под него стоят подписите на 88 народни представители.

До настояването на оставката на ръководителя на Народното събрание се стигна, откакто той в профил от пленарното съвещание в сряда лидерa на " Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова и народния представител Антон Кутев. Скандалът стартира от настояването на Българска социалистическа партия за чуване на премиера Бойко Борисов поради изявлението му, че в Народно събрание има хора, забъркани с наркотрафик и пазаруване на гласове. Те го приканиха да пристигна в пленарната зала, с цел да изясни какво има поради с изявлението си и да назове тези хора, само че предлагането бе отхвърлено от депутатите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР