Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, за да се

...
Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, за да се
Коментари Харесай

Премиерът пристига в Пловдив за среща с феновете и ръководствата на ПФК Ботев и Локомотив

Премиерът Бойко Борисов идва на следващия ден в Пловдив, с цел да се срещне с почитателите и управленията на ПФК „ Ботев " и ПФК „ Локомотив ", по-късно ще посети и СУ „ Найден Геров " и ще инспектира ремонта на Кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Това заяви кметът Здравко Димитров на конференция през вчерашния ден. Той даде уточнения и за разпределението на средствата, които бяха отпуснати през вчерашния ден от Министерски съвет - ПФК „ Ботев " получава 25 млн. лева и ПФК „ Локомотив " - 12 млн. лева Средствата се отпускат целево на Община Пловдив за възстановяване на спортната инфраструктура. „ Очакваме да получим плановете от управленията на клубовете, с цел да можем да обявим социална поръчка за избор на реализатори. Искам от в този момент да е ясно, че ще следим прецизно по какъв начин се харчат средствата и ще бъдем безкомпромисни при реализирането на контрола ", акцентира кмета. По думите му „ Ботев " към този момент имат направен план за стадиона, а „ Локомотив " би трябвало да реши защо ще употребява средствата - за стадион или база.

Отделно от тази дотация държавното управление отпуска близо 5 млн. лева за построяването и оборудването на спортни зали в пет пловдивски учебни заведения - това са СУ „ Найден Геров ", ОУ „ Душо Хаджидеков ", СУ „ Свети Седмочисленици ", СУ „ Софроний Врачански " и ОУ „ Антим 1 ". Проектите ще са типови и ще се осъществят от Министерството на младежта и спорта. Основните критерии, по които са определени тези учебни заведения са брой на възпитаници, които нямат условия за упражняване на часове по физическо образование и спорт в учебно заведение.

Цялото финансиране от 37 млн. лв. от страната ще отиде за двата пловдивски гранда - Ботев и Локомотив. От тях 25 млн. лв. ще са за дострояването на стадиона на Колежа, а за -12 млн. лв., изясни кметът Здравко Димитро

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР