Премиерът Бойко Борисов присъства на закриващата церемония на военното учение

...
Премиерът Бойко Борисов присъства на закриващата церемония на военното учение
Коментари Харесай

Премиерът Борисов присъства на закриването на учението Платинъм Лайън 2018

Премиерът Бойко Борисов участва на закриващата гала на военното обучение " Платинъм Лайън 2018 " в Ново село. Премиерът връчи документи на участващите военни.

С повече информация - вижте в директното включване в обедните ни вести на Александър Марков.

Премиерът Бойко Борисов пристигна за закриващата гала за това най-голямо многонационално обучение, което се организира в България под управлението на Сухопътни войски. Борисов одобри почетния строй и връчи документи на всички бойци, които участваха тази година в учението. Премиерът съобщи, че сходни взаимни учения, каквото беше това с 8 страни, множеството от тях от региона на Черно море и Балканите, са извънредно значими от тази позиция, че демонстрират качествата на Алианса и на неговите сътрудници за групови дейности по въздържане и за това, че лека-полека мисленето в района се трансформира към това да се построява групова сигурност.
Бойко Борисов, министър-председател: На тези учения ние променяме мисленето си, освен на Балканите, а и в този район. Не е било толкоз надалеч времето, единствено преди 70-80 години,в които всички на Балканите сме воювали едни против други. С тези учения ние променяме мисленето, учим се да водиме война дружно, да се отбраняваме и да подсигуряваме сигурността, освен на Балканите, на нашите жители, а и на Черноморския район.
Премиерът беше съпроводен от началника на защитата военачалник Андрей Боцев.

Борисов добави, че се работи сега и по трите плана за модернизацията на войска. Разпращат се предложения към вероятни страни снабдители както на самолети, по този начин и на сухопътна машина, по този начин и към компании, които биха могли да вземат участие в състезанието за доставка или произвеждане на кораби за военноморските сили. Надява се до края на годината най-малко два от тези три плана да бъдат доведени до публично подписване на контракти и последователно да стартират доставките.

По отношение на горещата политическа тематика с изявлението на македонския министър председател Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско, Борисов посъветва всички политици да бъдат по-умерени в своя изказ, защото, когато пристигна време Македония да се причислява към Европейски Съюз, България ще помни тези изявления.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР