Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното откриване на ремонтираните 30

...
Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното откриване на ремонтираните 30
Коментари Харесай

Борисов откри ремонтирани пътища край Варна 


Премиерът Бойко Борисов участва на формалното разкриване на ремонтираните 30 километра от пътя Старо Оряхово – Долни Чифлик – Гроздьово – Провадия. Рехабилитацията е финансирана от Оперативна стратегия „Региони в растеж“ и е на стойност 18 милиона лв.. Това е следващият път, който осъществяваме в Северна България, този път с европейски средства, сподели министърът на районното развиване Николай Нанков. Той заяви още, че през последната година и половина в разнообразни планове в община Провадия са вложени над 15.5 милиона лв.. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че в никакъв случай не е делил кметовете на партии. Той изясни, че на този стадий никой от кметовете не е намерил разлика в отношението на държавното управление към него. Премиерът Борисов пожела безаварийно шофиране по новата права и прикани пътят да не се употребява от водачите за тестване на високи скорости. „Направим път и след един месец стартират претенции да слагаме „легнали полицаи“. Нали по тази причина го вършим – с цел да се облекчи придвижването. Затова се надявам да се демонстрира разум“, сподели още министър председателят. На откриването на ремонтираната права участваха още финансовият министър Владислав Горанов, ръководителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, кметовете на общините Провадия, Долни чифлик и Варна, регионалният шеф на Варна и други

Никой не е бил мачкан или унижаван, разяснява министър председателят в Провадия, където кметът е „червен“. „ Никога не съм делил кметовете на партии ”. Това съобщи министър председателят Бойко при откриването на ремонтирания път, свързващ пътя Варна-Бургас с Провадия, където кметът е от Българска социалистическа партия, осведоми Дарик.

„ Кметовете работят добре с мен и никой не е намерил разлика в отношението – да бъде мачкан или унижаван. Точно противоположното ”, разяснява Борисов. Мостови уреди у нас не са ремонтирани от 30-40 години, сигнализира Борисов

В община Провадия единствено за тази и предходната година по другите стратегии са вложени 15,5 милиона лв.. Това посочи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който също бе на откриването на ремонтирания път.

Кметът на община Провадия Филчо Филев благодари на държавното управление за средствата, получени целево и по разнообразни стратегии. По Националната стратегия за енергийна успеваемост в града са санирани 6 жилищни блока, а по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” са актуализирани други няколко здания, измежду които и тази на общинската администрация, разкри Филев (вдясно на фотографията долу), който е втори мандат кмет на Провадия, повдигнат от Българска социалистическа партия. Рехабилитацията на пътя Провадия – Гроздьово – Долни чифлик – Старо Оряхово също се финансира по „ Региони в напредък ”. Инвестицията в обновяването на към 30 км от пътя е в размер на 18 милиона лв..

Премиерът Борисов пожела безаварийно прилагане на новата права и прикани водачите да него тестват с високи скорости. „ Направим път и след един месец желаят да сложим „ легнали служители на реда ”. Нали по тази причина го вършим – с цел да се облекчи придвижването. Затова се надявам да се демонстрира разсъдък ”, посочи министър председателят. Бойко Борисов разяснява и банкрута на четвъртия по величина осигурител у нас – кипърската компания „ Олимпик ”. „ На тези 200 000 българи ще кажа, когато се застраховат, да сортират застрахователя. А ние, посредством Комисията за финансов контрол, ще създадем нужното нарушителите да понесат тежки наказания ”, означи министър председателят.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР