Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ако чумата по добитъка не

...
Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ако чумата по добитъка не
Коментари Харесай

Борисов: И аз гледам животни, разбирам хората, но...

Премиерът Бойко Борисов предизвести, че в случай че чумата по добитъка не бъде прекъсната в този момент, след това провалите ще се мерят в стотици милиони.

„ Ако болестта се популяризира, компенсациите ще са за стотици милиони лв.. Проявете състрадание и човечност и бързо плащайте. Убедете хората, че по-късно тази злина ще влезе на всички места и целият бранш ще загине. Години наред няма да можем да изнесем никаква продукция. Вземете всички ограничения за стерилизация “, съобщи Борисов.

В отговор на изявление на министър Румен Порожанов, че всичко това към този момент се прави, Борисов сподели: „ Абе, прави се откакто стана казусът, тогава тръгнахте да обяснявате. И помолете хората да не крият животните. Защото поради няколко животни след това 1,3 млн. лева ще би трябвало да плащаме ".

„ Всичко, което се прави по животните – няма друга нито европейска, нито международна процедура. Разпореждам на министъра на земеделието Порожанов да ревизира по какъв начин до 1990 година в комунистическия режим се е работило в такива случаи – армията затваря, загражда и по същия метод ", продължи Борисов.

„ Аз виждам животни и знам какво е да се случи – това е като дете и разбирам хората, които страдат “, сподели още министър председателят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР