Премиерът Бойко Борисов предаде председателството в Шладминг. Това е бивше

...
Премиерът Бойко Борисов предаде председателството в Шладминг. Това е бивше
Коментари Харесай

Бойко Борисов на лифт предаде председателството на Австрия


Премиерът Бойко Борисов съобщи председателството в Шладминг. Това е бивше миньорско градче. Сега е от най-известните курорти в света с 123 км писти и 44 лифта.

Премиерът се качи на въжен превоз, с цел да съобщи председателството.

През идващите шест месеца Австрия за трети път ще ръководи Съвета на Европейски Съюз.

В приветствените си думи австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че ще се опита да строи мостове и благодари на България за работата, която е свършила през първите шест месеца на годината.

Българският министър председател Бойко Борисов сподели, че през тези шест месеца България и Австрия са работили също доста тясно, с цел да могат да продължат взаимно тематиките, по които Европа към момента няма решение. Една от тях – тематиката, която ще е предпочитана и за австрийците, е миграцията.

Това е и тематиката, с която австрийският канцлер стана известен в Европа.

Ето по какъв начин 31-годишният Себастиан Курц съумява да наложи твърди позиции и да стане толкоз известен:

Той е най-младият канцлер в новата история на Австрия и най-младият водач в Европа.

На изборите през октомври предходната година 31-годишният Себастиан Курц съумя да убеди австрийците с нов жанр и обещания за смяна.

Курц върна ръководството на Народната партия и направи коалиция с крайнодесните.

Увери Брюксел в проевропейската си линия, само че не се отхвърля от твърдата си позиция към Турция. Повтори я и в София. „ Това, което ние няма да подкрепим, е участие на Турция в Европейски Съюз. По това имаме ясна позиция”, сподели той през март.

По време на абсурда „ Скрипал” отхвърли да изгони съветски дипломати, а при започване на юни Владимир Путин избра Австрия за първата си аудиенция зад граница.

Курц стана външен министър на 27-годишна възраст и незабавно инициира затварянето на Балканския маршрут. Сега страната му поема ролята на медиатор по противоречивата тематиката „ Миграция” с мотото: „ Европа, която защитава”.

Австрия дава обещание, че няма да изостави и българския приоритет – Западните Балкани. „ Ако няма европейски вероятност за Западните Балкани, тогава тук все по-силно ще става турското въздействие и други непознати ползи. А за нас това води до радикализация в някои области”, съобщи Курц.

От на следващия ден най-младият водач в Европа застава пред руля на кораба „ ЕС”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР