Премиерът Бойко Борисов прави инспекция в болница Пирогов“ в София.

...
Премиерът Бойко Борисов прави инспекция в болница Пирогов“ в София.
Коментари Харесай

Бойко влезе в Пирогов с очила и ръкавици, чу стряскащи думи от лекар и отправи послание


Премиерът Бойко Борисов прави ревизия в болница „ Пирогов “ в София. Този път обаче той съблюдава съществени противоепидемични ограничения, сподели живо лъчение от профила му във „ Facebook “.

В нормална обстановка Борисов се движи единствено с маска за лице, покривната част на която е поставена на брадичката.

„ Пирогов “ обаче е едно от главните болнични заведения, в които се ползва лекуване от ковид Covid-19. Вероятно по тази причина и при визитата си през днешния ден Борисое е с компактно сложена маска, само че и с защитни очила и ръкавици.

Медиците го запознаха с най-новите придобивки и нововъведения в лечебното заведение. Директорът на болничното заведение проф. Асен Балтов сподели новия ядреномагнитен резонанс, който е закупен. " В  " Пирогов " нямаше ядреномагнитен резонанс. Имаше един, който беше чартърен 15 година ", сподели той. 

Запитан от премиера дали се засягат белите дробове на хора, преболедували ковид, доктор му отговори, че има поражения на органа. " Когато е юридически надзорен скенер, до момента не е имало случай напълно да е изчистен ", посочи специалистът. 

" Добре е това да се знае. Като споделяме оздравели, хората доста се успокояват. Те тези провали не ги знаят. Много разчитаме на вас, тъй като науката би трябвало да ни води какво да вършим по-късно ", добави Борисов, а специалистът му отвърна, че на скенер се вижда всичко. 

Проф. Балтов запита премиера по какъв начин са краката му, защото Борисов преди години имаше проблеми. " Добре са краката, само че като не спортувам не е добре ", съобщи министър председателят.

На излизане една от лекарките, стояща на прозореца, се заприказва с премиера и му благодари за всичко. Той от своя страна й отвърна: " Аз ви благодаря на вас и вижте какъв брой ви се радват хората ". Борисов я попита дали всичко е наред и дали си имат дрехи, а по-късно добави: " Сега съм споделил да ви създадат и летни престилки ".

Директорът на болничното заведение показва, че е заменен покривът на детската клиника, на клиниката по урология, като сега се прави и външната обшивка. 

Излизайки от лечебното заведение, Борисов съобщи: " Преди беше срамотия, когато пристигна човек в " Пирогов ".





 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР