Премиерът Бойко Борисов поздрави българските лекари по случай професионалния им

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави българските лекари по случай професионалния им
Коментари Харесай

Бойко Борисов поздрави българските лекари по случай професионалния им празник

Премиерът Бойко Борисов поздрави българските лекари по случай професионалния им празник.

"Честит професионален празник на българските лекари. Пожелавам ви здраве и сили, с цел да продължавате да лекувате. Бъдете всеотдайни към специалността си и не спирайте да се развивате ", написа на страницата си в обществената мрежа Борисов.

Последните години се ремонтираха десетки лечебни заведения, отделенията се оборудваха с нова съвременна инсталация. При годишен разход от 1 милиарда лв. при започване на това ръководство в този момент той надвишава 4 милиарда лв., а в бюджета за 2019 година също ще има нарастване. Само в границите на тази година задлъжнялостта на лечебните заведения е намаляла с 13 на 100 - резултат от ограниченията, които държавното управление предприе, написа министър-председателят.

Необходима е цялостна промяна в един модел, който през днешния ден се подлага на критика от тези, които са го заложили. Първите стъпки се вършат, и сега се водят разисквания на доста оферти за промени в опазването на здравето, тъй като е значимо да бъдат чути всички страни - лекари, пациенти, законодатели. Вярвам, че с общи старания и разговор ще намерим решения на проблемите в системата за по-качествено опазване на здравето, показва още Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР