Премиерът Бойко Борисов потвърди пред парламента, че позицията на кабинета

...
Премиерът Бойко Борисов потвърди пред парламента, че позицията на кабинета
Коментари Харесай

Българската позиция за срещата за мигрантите скара депутатите

Премиерът Бойко Борисов удостовери пред Народното събрание, че позицията на кабинета е за затваряне на външните граници на Евросъюза и недопускане на незаконни мигранти. Борисов пристигна изключително в пленарната зала, откакто от ляво желаеха пояснение каква позиция ще отбрани на изключителната среща на върха в неделя на тематика миграция.

Скандал по тематиката сред Българска социалистическа партия и патриотите докара до малко спиране на съвещанието.


От ляво още веднъж разгорещиха политическите пристрастености, откакто попитаха за позицията на премиера за срещата с евролидерите.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Ако се съгласи на съглашение пари против изпращане от Европа назад в България на мигранти, ние ще се противопоставим изрично. Най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в голям бежански лагер.
Патриотите незабавно отхвърлиха опасенията на левицата

Красимир Каракачанов, вицепремиер: Никой не е замислил и няма никакво желание да приема пари от други европейски страни, с цел да настанява незаконни мигранти в България. Волен Сидеров, ръководител на ПГ на Обединените патриоти: Госпожо Нинова, доста се веселя когато виждам свои почитатели и възпитаници. Това значи, че школата, която от години се мъча да направя в политиката, към този момент работи. Може би ви е нужна лятна почивка, с цел да почетете малко повече и да дойдете по-подготвена наесен с ария.

Заради последвалата блъсканица беше дадена 10-минутна отмора.
 16 страни ще вземат участие в срещата за миграцията в неделя 16 страни ще вземат участие в срещата за миграцията в неделя
16 страни от Европейски Съюз са удостоверили присъединяване си в изключителната среща на върха в неделя, отдадена на миграцията, оповестиха през днешния ден от Европейската комисия. В...

След почивката министър председателят съобщи, че има потребност от поддръжката на Народното събрание по тематиката миграция.
Бойко Борисов, министър-председател: Хем да не плашим популацията, хем да бъдем доста единни. Първа точка на това, което постоянно съм защитавал е назабавно прекъсване, затваряне, на външните граници на целия Европейски съюз. На КПП-тата да се позволяват единствено лица, бягащи от войната. И едва ли има политик, който може да каже: „ дайте ми хиляда, две хиляди или три хиляди души “, пък в случай че ще и милиарди да дават за тях. На Себастиян Курц обществено му споделих: „ Себастиян, по какъв начин си ги представяш - идват самолети с бежанци и аз ги очаквам на аерогара „ София “ и започвам да ги одобрявам “. Викам: „ Няма да ти дам трасе, въобще няма аероплан австрийски да мине! “ С наслаждение ще пристигам всякога, единствено не по този начин истерично да ме викате - „ ела неотложно “.

Премиерът желае вложения в защита на границите, и в случай че би трябвало - обща гранична полиция. Както и центровете за настаняване на мигранти да се построяват отвън Евросъюза, покрай зоните с спорове.
 Бойко Борисов срещна Виктор Орбан с позицията на България по тематиката миграция Бойко Борисов срещна Виктор Орбан с позицията на България по тематиката миграция
Министър-председателят Бойко Борисов срещна в телефонен диалог унгарския си сътрудник Виктор Орбан с позицията, която ще показа на работната среща...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР