Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан, който

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан, който
Коментари Харесай

Борисов се срещна с колегите си от Унгария и Кабо Верде

Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си сътрудник Виктор Орбан, който дойде на работно посещаване в България.

На среща в резиденция "Бояна " двамата разискват развиването на двустранните връзки, опциите за взаимоотношение сред Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Унгарското председателство Вишеградска група, както и настоящи европейски тематики, оповестиха от държавната пресслужба.

Вчера Орбан съобщи, че "християнството е последната вяра на Европа " и че политиците в Брюксел, Берлин и Париж, които предизвикват миграцията, са отворили пътя към "упадъка на християнската просвета и настъплението на исляма ".



Това беше част от речта на унгарския министър-председател, с която той започва и присъединяване си в предизборната конкуренция. Неговата партия - "Фидес ", ще се бори за трети мандат на парламентарния избор през април.

Междувременно "Гардиън " разяснява, че Орбан е засилил популистките си изказвания и акцентира, че още веднъж е загатнал американския финансист от маджарски генезис Джордж Сорос. Според унгарския министър председател "заговорът за основаване на по този начин наречения сороски човек " би трябвало да бъде спрян, по тази причина дава обещание да работи със западноевропейци, които желаят да спасят страната си и християнската си просвета.

Виктор Орбан е прочут със своята последна антиимиграционна политика, която включва бодлива тел по границите. Това ускорява неговата известност макар рецензиите от Европейски Съюз, че се насочва към властнически режим.

По-рано през днешния ден Бойко Борисов се срещна с сътрудника си от Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

Двамата разискаха развиването на двустранните връзки и опциите за активизиране на търговско- икономическото съдействие. Това стана ясно от обява на Борисов във Facebook.



Имаме доста съществени планове за вложения в Кабо Верде в областта на бизнеса, изключително на туризма. Кабо Верде има доста близки връзки с Европейски Съюз и ЕНП. Тя е същинска демократична страна в тази част на света. Страната е образец по какъв начин би могло в един миг да се спре с непрекъснатите помощи за Африка, а в това време миграционният поток оттова, изключително през Либия-Италия, придобива големи размери “, акцентира Борисов след срещата.

"С сходна политика може хората от Африка, с наша помощ и вложения в обучение и стопанска система, да се задържат на своя континент. Това са над 300 млн. души, които „ чукат на вратата ни “, в случай че не се вземат ограничения. Надявам се в идващите месеци и години да работим интензивно в тази посока “, сподели още той.

"Бихме желал да работим в посока на привличане на повече вложения от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български вложители в разнообразни сфери, изключително в областта на туризма ", означи и министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

Туризмът съставлява 25% от Брутният вътрешен продукт на Кабо Верде, имаме годишно повишаване с към 20%, посочи той.



"Кабо Верде се подготвя да действа като трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес вложения “, съобщи министър председателят. Предлагаме непоклатимост, доверие и предвидимост, тъй че е доста невисок рискът за хората, които решат да влагат в страната ни, изясни той.

По думите му други европейски страни към този момент влагат в Кабо Верде и реализират облага.

Подчертавам интереса ни от задълбочено съдействие с България в областта на образованието. Има студенти от Кабо Верде, които учат в Медицинския университет в София, уточни още министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

Това е човешкият капитал, който е най скъпият за развиването на страната ни, съобщи той.

"Споделяме вашата визия за Африка. Страната ни е дребна и разбираме, че развиването се реализира, когато се употребяват оптимално добре всички ресурси-гражданското общество, образованието, качеството на живот и свободата на жителите, както и опцията те да вземат участие в процеса на развиването на личната си страна “, посочи министър председателят на Кабо Верде.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР