Премиерът Бойко Борисов посреща сръбския президент Александър Вучич с приятелска

...
Премиерът Бойко Борисов посреща сръбския президент Александър Вучич с приятелска
Коментари Харесай

Почетен шпалир за Вучич на летището/ВИДЕО/

Премиерът Бойко Борисов посреща сръбския президент Александър Вучич с другарска прегръдка, а почетен шпалир приветства госта на летище „ София ”. Борисов посочи пред него, че той е първият водач, който идва у нас след карантината към ковид. Той разясни, че има символика в това. Борисов съобщи, че желае да му покаже какво сме свършили досега по двата огромни инфраструктурни плана – автомагистрала „ Европа ” и Балкански поток и, че не сме спиртали работа макар епидемията от ковид. " И като видиш да кажеш на сръбския народ, че се работи непрекъснато ", обърна се Борисов към Вучич, който на собствен ред му благодари за поканата.

" >

Двамата трябваше да проведат среща, като по-късно се качиха на държавния хеликопер, за инспектират от въздуха автомагистрала " Европа " и " Балкански поток ".

Малко по-късно от Министерски съвет припомниха, че тематика на диалозите ще е развиването на транспортната и енергийната инфраструктура. В началото на месец ноември предходната година министър председателят Борисов одобри поканата на президента Вучич и взе участие в формалното разкриване на новоизградения автомагистрален сектор по Коридор №10 от българската граница до Ниш, Сърбия. Борисов и Вучич разговаряха по предпочитаните за двете страни тематики и по време на срещата им през януари месец тази година в Истанбул, където участваха в церемонията по откриването на газопровода „ Турски поток “.

" >

Отличните двустранни връзки сред България и Сърбия бяха доказани и при визитата на министър-председателя в Белград през 2019 година, когато президентът Вучич удостои българския министър председател с най-високото държавно отличие на Сърбия „ Орденът на Република Сърбия “ за изключителните заслуги на Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото съдействие и другарските връзки сред двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР