Премиерът Бойко Борисов посочи климатичните промени като една от основните

...
Премиерът Бойко Борисов посочи климатичните промени като една от основните
Коментари Харесай

Борисов: Климатичните промени са една от причините за миграционната вълна

Премиерът Б ойко Борисов уточни климатичните промени като една от главните аргументи за миграционната вълна от последните години. Изказването му пристигна при откриването на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата " 16+1 ", която се организира в НДК.
 
„ Природата всеки ден припомня, че измененията в климата са факт. Това, което е през днешния ден - н аводнения, суши, трусове, цунамита, и това е също една причина за миграционната вълна, която върви в света “, добави Бойко Борисов. Затова той е безапелационен, че целият свят би трябвало да постави големи старания.
 
Министър-председателят засегна и друга тематика, като посочи, че цифровизацията , която към този момент е реалност, води след себе си нуждата от съответната киберзащита и битка против киберпрестъпленията. Борисов описа, че два дни в Брюксел бил в една група с китайския министър председател и с канцлера Меркел, което е дало опция да беседват по всичките тези тематики.
 конгрес НДК БГНЕС
Борисов уточни, че 3 0 града от български и китайски общини са побратимени . Според него това е похвално, тъй като когато междуправителствените връзки са положителни, капиталовите планове се осъществят по-лесно, защото те директно зависят от локалната власт.-->
 
" Живеем в доста обезпокоителен свят. Напрежението витаеше в Брюксел ", добави Борисов и осведоми, че всички участници от Европа и Азия желаят да реализират положителни резултати в бъдеще. Затова обаче, съгласно Борисов, следва доста работа. Той посочи, че би трябвало да се съблюдават върховенството на закона и свободата на медиите. Накрая Борисов пожела триумф на форума и акцентира, че следващата година се празнуват 70 години от началото на дипломатическите връзки сред България и Китай.
 
„ Ако приемем, че свободният пазар и конкурентоспособността са движещите сили на един сполучлив бизнес и съдействие, глобите са тъкмо кол в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността на бизнеса и страните, където има такива “. Това сподели още министър председателят Борисов на откриването на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата " 16+1 " в Националния замък на културата.
 
По думите му по време на срещата в Брюксел на Европейски Съюз с Азия са били обрисувани големите благоприятни условия, които има пазарът, само че в това време са налице изискванията на наказания - на Съединени американски щати към Китай и към Русия, както и от страна на Европейски Съюз към Русия. Поради това на вчерашната среща в Брюксел наред с оптимизма е имало и доста скептицизъм, добави Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР