Премиерът Бойко Борисов посети Варна, за да инспектира реконструкцията на

...
Премиерът Бойко Борисов посети Варна, за да инспектира реконструкцията на
Коментари Харесай

Борисов за елипсовидното кръстовище във Варна: Гледаш си табелите и караш

Премиерът Бойко Борисов посети Варна, с цел да инспектира реконструкцията на бул. " Васил Левски ", за която държавното управление отпусна 80.5 млн. лева Една от кръстовищата по булеварда обаче провокира остра реакция от страна на Камарата на архитектите в България. Те алармираха, че кръстовището не е кръгло, а елипсовидно, като освен това осъществяването му е неприятно, защото в кривите му имат чупки, които основават рискова неестествена траектория за колите.

" Минах по тази елипса, която била наклонена. Тя си е хубава. Просто желаех да видя тази елипса, тъй като в случай че не било кръг, нямало да може да се кара. Гледаш си табелите и караш ", беше съвета на Борисов към водачите.

 Борисов за елипсовидното кръстовище във Варна: Гледаш си табелите и караш

Той посочи, че кръстовището е пригодено и за огромни наводнения. По думите му има потребност от още едно кръгово в региона, само че не посочи каква ще е неговата форма. Борисов одобри с подигравка рецензиите за кръстовището.

" Всеки може да бутне нещо или да откри камъче, което не си е на мястото. Ако е било елементарно, щяха да го строят комунистите. Това ми е несъмнено 50-ият обект, който от поляна става нещо, без никой да ни има вяра ", добави министър председателят.

Борисов сподели още, че строителството на втори мост над Варненското езеро може да се реализира единствено през публично-частно партньорство. Освен това идната седмица щял да стартира ремонт на рибарското пристанище в града.

По-рано през днешния ден министър председателят инспектира и градежа на новото образователно крило на УНСС, поради който ректорът на университета Стати Статев предизвести, че висшето образователно заведение може да банкрутира. Борисов даде обещание, че държавното управление ще отпусне 7.5 млн. лева на УНСС, с цел да довърши плана. На събитието в София, както и при визитата му във Варна министър-председателят беше придружаван от финансовия министър Владислав Горанов.

" Попита ме дали през целия ден като портфейл го повеждам с мен, с цел да види и той какво е направил ", добави Борисов.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР