Премиерът Бойко Борисов посети Индустриалния парк на Шумен в четвъртък

...
Премиерът Бойко Борисов посети Индустриалния парк на Шумен в четвъртък
Коментари Харесай

Премиерът похвали Индустриалния парк на Шумен

Премиерът Бойко Борисов посети Индустриалния парк на Шумен в четвъртък и разгласи, че е удовлетворен от видяното, а непознати вложители в зоната признаха, че усещат непоклатимост у нас. Затова са избрали България, в часност Шумен, където са им предоставени оптимално положителни условия.
 Премиерът Борисов се срещна с вложители в Индустриалния парк на Шумен  Керем Йозбек благодари за помощта на страната  Председателя на Надзорния съвет на  В Инудстриалния парк на Шумен към този момент работят над 1000 души
„За последните две години сме привлекли 17 вложители в Шумен, от които трима клас А. Паркът е една от най-модерните индустриални зони в България с изцяло построена инфраструктура. В началото на месеца направихме първа копка на новата подзона С, защото зона А към този момент е пазарно осъществена над 85% “, изясни кметът Любомир Христов по време на срещата сред премиера и бизнеса.

„Не инцидентно поддържаме към този момент години наред 4% растеж на стопанската система, по-интересно е да чуеме американските и турските вложители в Технопарака в Шумен, тъй като като чуеш от устата на съумели с големи предприятия какво е в България и какво е в съседите, напълно друга визия ще получите, в сравнение с от злобарите на жълтите плочки“, съобщи министър председателят пред публицисти.

Керем Йозбег от американската компания „Камбро“, която ще приключи завода си в парка през 2019 година, разгласи, че са удовлетворени от направения избор и благодари на държавното управление и държавната администрация. Подкрепи го и притежателят на алуминевия комбинат „Алкомет“ Фикрет Индже, съгласно който вложителят обича сигурността и по тази причина турските компании ще се усилват.
Борисов сподели, че бизнесмените сложили преди всичко пред него строителството на автомагистрала „Хемус“, която е жизненоважна за района и второ неналичието на работна ръка.

„Знаете, че безработицата падна на 5% и които не желаят да работят, те не работят“, посочи министър председателят. „Бизнесът се затруднява и в това отношение ще мислим, само че образованието, квалификацията на служащите и постоянният лев са извънредно важни“, акцентира Борисов.

По думите му българите не обичаме да отчитаме това, което е направено, само че в последните години „ако наблюдавате съседите ни, разликата с Бълария е видна и ние се развиваме нагоре, от ден на ден се строи и се прави“. Факт е, че се развиваме в изискванията на едно доста тежко място. „Само това е бъдещето на България цех след цех, като се строи, мощна промишленост и редом с това вложения в обучение, инфраструктура и всички други системи. Това повдига една страна като статут“, сподели министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР