Премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск да посети страната ни,

...
Премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск да посети страната ни,
Коментари Харесай

Папа Франциск обеща да включи България в Балканската си обиколка

Премиерът Бойко Борисов предложения папа Франциск да посети страната ни, а той от своя страна е заречен до 2019 година да посети България, Румъния или друга балканска страна. Това сподели образецът Бойко Борисов след аудиенцията си при папата.

Папата и неговият секретар дадоха обещание да мислят за посещаване през идната година, сподели и министър председателят Бойко Борисов след срещата.

Премиерът изрази почитанията на българския народ към него и признателността, че католическата черква е благословила писмеността ни.

„ България работи неуморно по време на председателство за интеграция на страните от Западните Балкани и за кротичък разговор в района ", съобщи Борисов пред главата на Римокатолическата черква.

Българският министър председател бе на визита при папа Франциск във Ватикана. С военни почести нашата делегация бе посрещната от префекта на папския дом Георг Генсвайн и от швейцарските гвардейци, написа Борисов на страницата си във Фейсбук. Срещата на четири очи с главата на Римокатолическата черква се организира в Апостолическия замък.

Папа Франциск получи три подаръка от българския министър-председател. Първият е копие на Четвероевангелието на цар Иван Александър. Вторият е картина на българския художник Павел Митков, изобразяваща свети Иван Рилски като аскет. Третият подарък е разсад от 33 маслодайни рози от Казанлък. Папата от своя страна подари на Борисов плакет с маслиново стръкче и му пожела да служи на мира и да събира хората.

Това е втората среща на Борисов с папа Франциск. В края на аудиенцията министър председателят показа българската делегация. След това се чака при папата да влезе и македонската делегация.

Снощи българското посолство отвори порти както за българи, по този начин и за македонци, а двамата министър председатели произнесоха разчувствани слова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР