Премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск да посети България, предаде

...
Премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск да посети България, предаде
Коментари Харесай

Борисов покани папа Франциск да посети България

Премиерът Бойко Борисов предложения папа Франциск да посети България, съобщи специфичният делегат на БГНЕС във Ватикана Светлин Стоянов.

България работи неуморно по време на председателство за интеграция на страните от Западните Балкани и за кротичък разговор в района, е декларирал Борисов пред главата на Римокатолическата черква.

Папа Франциск е заречен до следващата година да посети България, Румъния или друга балканска страна, сподели министър председателят Борисов след аудиенцията при папата. Премиерът изрази почитанията на българския народ към папата и признателността, че католическата черква е благословила писмеността ни.

Премиерът подари на папата неповторимо копие на Лондонското четвероевангелие на Иван Александър, картина на Св. Иван Рилски от художника Павел Матев и 33 казанлъшки рози. Розите ще бъдат посадени до Витошката морена, подарена от Соломон Паси, в градините на Ватикана.

Папата от своя страна подари на Борисов плакет с маслиново стръкче и му пожела да служи на мира и да събира хората.

Борисов бе на визита при папа Франциск във Ватикана. С военни почести нашата делегация бе посрещната от префекта на папския дом Георг Генсвайн и от швейцарските гвардейци.

Срещата на четири очи с главата на Римокатолическата черква се организира в Апостолическия замък.

Това е втората среща на Борисов с папа Франциск. В края на аудиенцията министър председателят ще показа българската делегация. След това се чака на визита при папата да влезе и Македонската делегация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР