Премиерът Бойко Борисов пожела победа на испанския клубен отбор Реал

...
Премиерът Бойко Борисов пожела победа на испанския клубен отбор Реал
Коментари Харесай

Борисов вика за Реал Мадрид във финала на Шампионска лига

Премиерът Бойко Борисов пожела победа на испанския клубен тим Реал Мадрид против тима на Ливърпул във финалния мач от Шампионската лига, който ще се играе довечера в Киев, и на който Борисов ще участва персонално. Пожеланието беше отправено по време на визитата на българския министър председател в Хърватия, след срещата му с министър-председателя Андрей Пленкович.

Следобед Бойко Борисов дойде в украинската столица, където се срещна с президента Петро Порошенко, а преди да отиде на стадиона, българският министър председател ще взе участие в работна вечеря с украинския си сътрудник Володимир Гройсман.

След като разискаха напредъка по осъществяването на критериите за влизане в Шенген и в Еврозоната българският министър председател Бойко Борисов и хърватският му сътрудник Андрей Пленкович оповестиха, че ще продължат да работят за стабилността на Балканите, а министър председателят Борисов пожела триумф на Реал Мадрид във финалния мач против Ливърпул довечера.

Мачът от Шампионската лига ще се играе на най-големия стадион в Украйна - Олимпийския стадион, който е с потенциал за над 70 000 фенове, и има категория „ 4 звезди ” от УЕФА.

Преди да отиде на стадиона, българският министър председател ще вечеря с украинския си сътрудник Володомир Гройсман. Междувременно стана ясно, че Петро Порошенко ще съпровожда българския министър председател по време на финалния мач на стадиона в Киев. Порошенко пожела триумф и на двата тима и отхвърли да уточни кой от тимовете ще поддържа довечера.

По-рано през днешния ден, по време на визитата си в Хърватия, българският министър-председател откри монумент на патриарха на българската литература Иван Вазов. Паметникът е ситуиран в парка Бундек, на известната Алея на поетите. Борисов съобщи, че Иван Вазов постоянно ще бъде поръчител за чистотата на българския език и прочете посланието, изписано върху паметника, като видя в него израз на характера на балканските нации.

В неделя министър председателят Борисов ще взе участие в откриването на мемориална плоча, отдадена на българския политик Димитър Пешев, един от основните участници в спасяването на българските евреи от изпращане в нацистки лагери през 1943 година

Източник Дарик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР