Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа Българския футболен съюз

...
Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Борисов взе скалпа на Боби Михайлов, ГДБОП нахлу в БФС

Премиерът Бойко Борисов изиска оставката на шефа Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който след къс размисъл въпреки всичко я подаде. Часове, откакто министър-председателят загатна, че ще преглеждат " сигнали " против футболния шеф, ГДБОП нахлуха в централата на съюза в Бояна. Засега публична информация интервенцията няма. На място обаче са екипи на БОП-а и жандармерията, които правят претърсвания. Не се знае дали са осъществени арести.

Официалната причина за оставката на Михайлов е мачът България-Англия от понеделник вечерта, приключил с позорна загуба 6:0 за българските национали и белязан от расистки прояви на почитателите. Борисов посочи, че претенциите му не са към слабото показване на българския тим, а расистките викания от трибуните. Както е известно, БФС е самостоятелна организация и министър-председателят не може да назначава и смъква шефа ѝ. Борисов обаче се закани да спре пари и загатна за постъпили " сигнали " за футболния съюз, което евентуално е предиздвикало Боби Михайлов да не бави доста решението си.

" За спортната част не се изговарям, само че когато страната е поставена на челни страници като расистка страна поради група олигофрени и недобрата работа на БФС, не мога да замълча. Резултатите са безапелационни макар големите пари, които дадохме ", съобщи Борисов, който през последните години обилно раздава държавни пари за разнообразни клубове и игрища.

Часове преди Борислав Михайлов да заяви за оставката си, медийният шеф на БФС Христо Запрянов твърдеше, че дългогодишният шеф няма планове да сдава поста.

След това на уеб страницата на БФС се появи следното известие:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР