Премиерът Бойко Борисов подкара джипа, за да инспектира турските заводи

...
Премиерът Бойко Борисов подкара джипа, за да инспектира турските заводи
Коментари Харесай

Борисов е доволен, че заводи заместват полета и магарета в Търговище

Премиерът Бойко Борисов подкара джипа, с цел да инспектира турските фабрики " Шишаджам " край Търговище. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Гид на двамата в колата беше кметът на общината Дарин Димитров.

При идването си в завода Борисов си напомни, че е откривал първия цех там.

" Тук беше поле, пасяха магарета ", спомни си Борисов.

Кметът призна, че си мечтаят да имат индустриална зона. " Те се сбъдват вашите фантазии ", окуражи го Борисов.

След това той се обърна към Горанов, че би трябвало да се подкрепи общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на " Тракия Глас България ЕАД ".

" Тук с държавна поддръжка сме дали обещание да създадем тоя път. Ако някой си спомни, ще кажат, че не си извършвам обещанията, а това не е редно ", напомни министър председателят на финансовия министър.

Общо три са производствата на вложителя, които действат - за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в главното произвеждане, а дружно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, основани от вложителя, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров означи, че съществуването на такова огромно произвеждане оказва удобно въздействие за развиването на Търговище. Населението се усилва, хората живеят с добър стандарт, акцентира кметът и добави, че няма безработица. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР