Премиерът Бойко Борисов по-скоро има доверие на земеделския си министър

...
Премиерът Бойко Борисов по-скоро има доверие на земеделския си министър
Коментари Харесай

Борисов би взел оставката на Порожанов, но не заради апартамента от 2004 г.

Премиерът Бойко Борисов по-скоро има доверие на земеделския си министър Румен Порожанов и не би се разделил с него поради разкритието, че фамилията му си е купило преди 15 година апартамент на доста по-ниска от пазарната цена. Раздяла обаче ще пристигна, в случай че се окаже, че шефът на Министерство на земеделието и храните е позволил нарушавания по линия на къщите за посетители, финансирани с европари. Това стана ясно от думите на премиера в студиото на „ Лице в лице”.

Днес в.”Труд” излезе с информация, че през 2004 година фамилията на Порожанов е придобило апартамент от 240 кв.м за сумата от 54 000 лева Борисов сподели, че е привикал Порожанов, който обяснил, че става дума за договорка, по време на която не е бил на висок държавен пост и е заявил всичко през 2009 година, когато е станал шеф на кабинета на тогавашния финансов министър Симеон Дянков.
Мирослав Найденов за къщите за посетители: Оставките няма да решат казуса Според него в случай че има отговорен, той би трябвало да понесе лична отговорност
„ Човекът сподели: „ Готов съм да дам оставка, поискай ми я!”, показа Борисов, който обаче беше безапелационен: „ 2004 година е било друго държавно управление на власт, в случай че е било нелегално, да са го арестували и съдили”.

В същото време, министър-председателят акцентира, че следи деликатно инспекцията на схемата за еврофинансиране за къщи за посетители, което е било следено точно от Порожанов по времето, когато е бил началник на Държавен фонд „ Земеделие”: „ Ако има нарушавания по тази линия, надлежно, незабавно ще му се вземе оставката и правоохранителните органи ще се заемат с него”.

Явно Порожанов е на прицел и всички се концентрират върху него, установи Борисов, като разяснява, че програмата в действителност е работила добре и има доста настоящи къщи за посетители, а проблемите са пристигнали там, където бенефициенти са се възползвали от финансирането, с цел да си създадат лични вили.

Борисов още веднъж благодари на медиите, осветили имотните кавги във властта и опозицията през последните седмици: „ Това демонстрира, че независимост на медиите има и то в цялостен размер и в резултат фрапантни санкции се постановат и по партийна, и по държавна, а може би и по правосъдна линия ще се наложат”.

Борисов назова цветисто „ неистина, жълта вест, кафява вест, машинация, подстрекателство, гадост” изказванията, че визитата на папа Франциск у нас е имало втори проект – увещание на България да одобри втора мигрантска вълна. По думите му Светият отец ясно е споделил, че би трябвало да отворим сърцата си за бягащите от войни и катаклизми, а не за икономическите мигранти.
Снимка: Ладислав Цветков
По мотив изказванията на Българска социалистическа партия, че употребява поста си, с цел да прави предизборната акция на ГЕРБ, министър председателят акцентира, че не е бил на нито едно партийно събитие: „ Ако те за предизборна акция смятат визитата на папата, значи мощно ме надценяват. Дето се вика, на малко име ме знае, но да им влезе в акцията да ме поддържа 3 дена…”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР