Премиерът Бойко Борисов отправи тези дни остра критика срещу предложението

...
Премиерът Бойко Борисов отправи тези дни остра критика срещу предложението
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Това, което се случва сега, няма да бъде Армагедон

Премиерът Бойко Борисов насочи тези дни остра рецензия против предлагането на доцент Атанас Мангъров да се върви към създаване на групов имунитет посредством облекчение на ограниченията против епидемията.

Ако не се работи вярно, от ковид ще умрат повече хора. В момента, в който страната се отвори, всичко ще се омеша. И когато още веднъж припламне искра, всичко ще почне изначало, сподели в „ Тази заран " доцент доктор Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозна болница. По думите му разногласието за груповия имунитет би трябвало да се води на научна основа.

При всяко инфекциозно заболяване, при което има зараза, би трябвало да се изолират тези, които са заболели и които са застрашени. Това да се затваря цялото общество е оригиналност, която не е издържана от епидемиологична позиция, съобщи Мангъров.

В устата ми се поставят думи, които не съм споделил и с които някой желае да ме вкара в спор с хора, с които не желая да бъда в спор. А точно думи, че съм се изразил непочтително за хора, които аз почитам, сподели още той. Аз не желая да умират хора. Опитвам се да кажа какво би трябвало да се направи, съгласно мен и науката, с цел да умират по-малко хора, добави Мангъров. Според него е по-важно да се изследват антителата и да се види какъв брой души са изкарали или не болестта и въз основа на това да се създадат заключения какво ни чака. В момента, като продължаваме да изследваме хората, които отделят вируса, това не ни носи кой знае каква информация, на мнение е Атанас Мангъров.

Анализите демонстрират, че това, което се случва в този момент, се е случвало неведнъж в предишното - през 2007, 2008 и 2015 година. Нищо изключително няма да се случи, няма да бъде Армагедон, сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР