Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция с джипа. Той

...
Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция с джипа. Той
Коментари Харесай

Бойко Борисов към инженера, отговарящ за АМ Хемус: Ще има глоби, ако още веднъж ме скарате с еколозите

Премиерът Бойко Борисов още веднъж потегли на ревизия с джипа. Той ревизира напредъка на строителните действия по автомагистрала "Хемус ". Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и основният строителен инженер.

Строителният инженер изясни на Борисов, че цялото трасе, която виждат сега, е археология и до декември месец от Министерството на културата би трябвало да кажат дали имат потребност от спомагателни разкопки.

"И от Белокопитово до Търговище доста мощно работят ", изясни той.

АПИ с позиция за построяването на сектор от Автомагистрала „ Хемус “ край река Вит

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има санкции за регионални шефове, за всички вас, в случай че още един път ме скарате с еколозите ", обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше дружно с него в джипа. Думите му са във връзка опасенията, че се подкопава коритото на река Вит и това крие риск от екологична злополука.

"Ще докарате еколозите тук да видят какво вършим, ще им обясните и ще извършите рекомендациите им. Разбра ли ме ", попита Борисов. Строителният инженер изясни на премиера, че съвсем всички компании в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа поради нуждата над 800 греди за оборудванията в региона.

Министър-председателят се закани да има и наказания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР