Премиерът Бойко Борисов откри изграденият за около 7 години 23-километров

...
Премиерът Бойко Борисов откри изграденият за около 7 години 23-километров
Коментари Харесай

Борисов откри обходния път на Габрово, за който ЕК иска да връщаме 11 млн. лв.

Премиерът Бойко Борисов откри построеният за към 7 години 23-километров обходен път на Габрово за 93 милиона лв..

Заради бавното строителство Европейската комисия изиска да бъдат върнати 11 млн. лева, защото по-голямата част от финансирането е обезпечено от еврофондовете.

В " джипката " му с него пътуваха вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев, който е някогашен кмет на Габрово, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. Традицията беше спазена и откриването се излъчваше в профила на премиера във Facebook.

" Продължаваме ударното строителство по всички значими инфраструктурни обекти в страната, макар пандемията от Covid-19. Радостен съм, че огромният план по обходния път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, към този момент е приключен. По 23-километровото трасе има доста огромни уреди, построени посредством модерни строителни технологии. Такъв е стоманобетонният мост с дължина 640 м над долината на река Синкевица, част от кв. " Чехлевци " и кв. " Войново " на Габрово. " - по този начин Борисов анонсира събитието в обществената мрежа.

В автомобила той се обърна към сътрудниците си: " Помните ли като идвахме в калта тука?... Горанов, харесва ли ти? Влизаш в тунела, все едно си е ден! ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР