Премиерът Бойко Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и

...
Премиерът Бойко Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и
Коментари Харесай

ДБ: Поведението на Борисов към Турция е унизително за страната ни |

Премиерът Бойко Борисов отхвърли да поддържа недвусмислено Европейския съюз и в частност Франция в спора им с турския президент Реджеп Ердоган. Ясна публична българска позиция по спора няма.

Това оповестиха евродепутатът Радан Кънев и представителят на Демократична България по въпросите на външните работи и европейска политика Стефан Тафров в взаимно изказване в обществената мрежа във връзка абсурда сред френския президент Емануел Макрон и турския му сътрудник поради отхвърли на Макрон да спре публикуването на карикатури на пророка Мохамед. Двамата държавни глави влязоха в изострен конфликт по въпроса за исляма, а Турция прикани за протест на френските артикули.

Според Кънев и Тафров България би трябвало да има положителни връзки със прилежаща Турция, " само че това не оправдава унизителното за страната ни държание на Борисов ". " То не отразява полезностите и убежденията на българския народ. Тероризмът и тоталитарната идеология на “политическия ислям ” са съществена опасност за сигурността на Европа и за сигурността, свободата и правата на всеки европейски жител. Правото на живот и персонална сигурност и свободата на словото са главните ни полезности - те не са обект на договаряния, сделки и търговски ползи. Заплахата против тях е опасност против европейския метод на живот ", споделят те.

Затова и френският президент Еманюел Макрон, и други европейски водачи оповестиха война на тероризма и “политическия ислям ” и мястото на България е паралелно с тях.

" Абсолютно неприемливо за водач на страна - член на НАТО и кандидат-член на Европейски Съюз, Ердоган застана нападателно на страната на тероризма и тоталитаризма. Ние, като български и европейски жители и патриоти, не сме неутрални в този спор. Той не е “излишен проблем ”, не е дребно несъгласие. Това е действителен ценностен конфликт, от който зависи бъдещето на Европейски Съюз ", са безапелационни Радан Кънев и Стефан Тафров.

Двамата възобновиха апела на Демократична България Борсов да прекрати експулсирането в Турция на турски жители, потърсили политическо леговище у нас като преследвани от режима на Ердоган, както и " подмазваческото си държание във връзка с турския президент въобще ".

" Днес е време да покажем, че правилата и полезностите на демократичната народна власт са безусловни, а толерантността и взаимното почитание са вероятни единствено при тяхното прецизно съблюдаване. България не е рабски, по байганьовски неутрална в този конфликт. България не е Бойко Борисов ”, са безапелационни Кънев и Тафров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР