Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира решението на съда да

...
Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира решението на съда да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Отношенията с Русия са добри

Премиерът Бойко Борисов отхвърли да разяснява решението на съда да освободи предварително Джок Полфрийман. Министър- ръководителят сподели обаче, че застава зад публичното неодобрение. Борисов пристигна в Народното събрание, с цел да отговори на въпрос за връзките на страната с Руската федерация. Депутатите получиха уверението, че връзките са положителни и че се готви посещаване на съветския президент Владимир Путин у нас през идната година.


Премиерът увери депутатите, че държавното управление води уравновесена политика и връзките с съветската федерация са допустимо най-хубави и те са такива каквито имаме със Съединени американски щати, с Европа и с всички страни на Балканите.Бойко Борисов срещна народните представители с това до каква степен е стигнало строителството на АЕЦ Белене и на газовите планове.В отговор на въпроса дали е допустимо да вземем независимо решение за събаряне на глобите против Русия министър председателят даде напътствие на ръководителя на парламентарната си група да приказва с останалите ръководители и да решат.Обясни обаче, че този въпрос не е по силите на България.
Бойко Борисов - министър-председател: Много страни се изричат против глобите, само че безусловно всички гласоподават в съвета за глобите без изключение. Сиреч има едно малко двуличие мога да го нарека.
Министър-председателят употребява парламентарния надзор и с цел да осведоми депутатите за състоялата се през днешния ден среща с гръцкия министър по миграцията поради засиления мигрантски поток в прилежащата ни страна.
Бойко Борисов - министър-председател: Колегата Младен Маринов сподели, че по 500, 440 днеска са влезнали до 11 часа. Сега натискът е напълно върху Гърция към нас турците съблюдават уговорката си.
Вътрешният министър увери, че се взимат ограничения и страната е подготвена да реагира.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Ситуацията, която следим може да се каже, че е усложнена. Гражданите естествено би трябвало да са спокойни, тъй като ние вършим всичко допустимо да пазим границата, само че не желая да се успокояваме, че сме свършили всичко и в действителност извънредно обезпокоително би трябвало да следим процесите.
По-рано през днешния ден Българска социалистическа партия изиска в Народното събрание да бъде основана анкетна комисия, която да откри истината за прекъсването на сигнала на националното радио и за това кой е оказвал напън върху публицисти. Обвиниха премиера в практикуване на тирания и в опит да се измъкне от абсурда.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Ако си разреша да изтъквам премиера - против държавното управление било осъществен бойкот. Излиза,че той самичък си прави на себе си бойкот. Защото, както споделих, и Съвет за електронни медии и управлението на радиото са излъчени и са функционалности на ГЕРБ. Не ми е в стила да приказваме като него, само че не знам кой при тях е главанака. Да не ни вършат всички на такива.
За употребяваната от него дума " главанаци " за управлението на радиото, министър председателят разясни, че по този начин му пристигнало от вътрешната страна, тъй като фактически е засегнат от това, което са създали. Бойко Борисов още веднъж увери, че няма нищо общо със абсурда и поддържа концепцията на Българска социалистическа партия за комисия.
Бойко Борисов - министър-председател: Ще помоля нашата ПГ като ръководител на партията да се причисли към тази анкетна комисия, която желаят сътрудниците от Българска социалистическа партия. Нещо повече - пленарната зала да одобри решение Сметната палата, като самостоятелен въхровен орган, да влезе и да ревизира цялото ръководство на националното радио до момента.
Премиерът сподели още, че прокуратурата работи и се надява и тя и анкетната комисия да стигнат до истината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР