Премиерът Бойко Борисов отговори на заявките на БСП за връщане

...
Премиерът Бойко Борисов отговори на заявките на БСП за връщане
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Връщане на левицата на власт ще забави икономиката

Премиерът Бойко Борисов отговори на поръчките на Българска социалистическа партия за връщане във властта от Пловдив, където участва на срещата на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина.

Според Борисов стопанската система на България върви нагоре и хората в страната и отвън нея поддържат дейностите на държавното управление:
Бойко Борисов, министър-председател на България: Вие до момента къде бяхте? Учителите и шефовете в чужбина какъв брой време чакаха за фотоси с мене? И какъв брой хора благодариха за направеното от държавното управление. Това, което беше вътре на фона на нейните думи, безусловно тази обич, благодарност, която бликаше от най-важните хора - будителите, учителите шефовете на учебни заведения, по добър отговор няма.

Министър-председателят е уверен, че връщане на левицата във властта ще забави икономическият напредък и ще пропъди вложителите:
Бойко Борисов, министър-председател на България: Да приказваш такива неща не им отива. Но поисквам им в тази горещина да се приберат живи и здрави оттова, щото са много възрастни хората там и да ги изтезават в жегата, само че деликатно да карат също, тъй като са натоварени автомагистралите българите се движат непрестанно.
Пред представителите на българските учебни заведения в чужбина Борисов заяви че към този момент са планувани два милиона лв. повече за активността им, тъй като връщането на българите, които са отвън родината е национална задача:
Бойко Борисов, министър-председател на България: Разбира се, хората и противоположната миграция могат да се случат единствено когато ние сме подсигурили по- положителни условия същия бизнес същата работа с почти същите заплати, само че към този момент хората да са си в родината.  © Снимки: БГНЕС
Според вицепрезидента Илияна Йотова, която също участва на срещата в Пловдив би трябвало да се построи цялостна система в българското обучение по света от предучилищна възраст до университет. Както и да се сътвори на Асоциацията на българските учебни заведения зад граница. И да се даде опция децата да посещават България, да се провеждат културни направления.
Илияна Йотова - вицепрезидент на България: Новата опция, която отваря министерството на образованието с кандидатстване от чужбина с изпит по български език и обща матура е в действителност една гигантска крачка, която направихме, с цел да привличаме и мотивираме младежите да учат в българските висши образователни заведения.
Представителите на българските учебни заведения отвън страната желаеха от българската страна да обезпечи още здания по места, в които децата да учат. Както и да се заплащат част от наемите, а също да се употребяват и пространства в българските посолства за просветителна активност.
 Българска социалистическа партия ще търси обединяване с леви партии за локалните избори Българска социалистическа партия ще търси обединяване с леви партии за локалните избори
Българска социалистическа партия потегля в борбата за локалната власт по-силна и ще търси обединяване с левите партии в страната. Заявката социалистите направиха по време на традицио...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР