Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано

...
Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано
Коментари Харесай

Борисов: Радев вероломно нападна правителството без причина

Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден сложи на Борисов въпроси, включително дали разпределя публични поръчки на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и дали двамата имат общи бизнес ползи. 

Повод за изявлението на Радев стана снощния коментар на Борисов пред bTV, че " в президентството има един човек, който написа речите на Радев, един медиен човек, помня го още от BBT - малкия екран на Пеевски ".

" Аз деликатно прегледах всичко, което съм приказвал, и нито веднъж не съм обидил президентската институция или президента. Казах единствено, че дружно сме работили добре и би трябвало дружно да продължим да работим за България. И в случай че са се почувствали наранени, че съм споделил, че зад BBT е стоял Пеевски по това време, а те – господин Mанджуков, също би трябвало да се зададе по какъв начин по този начин от тази телевизия той става шеф кабинет и то без достъп до квалифицирана информация. Това не е засегнатост, а обикновен въпрос, който би трябвало да се зададе ", сподели Борисов.

Борисов назова думите на Радев " вероломно нахлуване против държавното управление без никаква причина ", като акцентира, че даденото от него изявление е било напълно доброжелателно към президентската институция. 

Премиерът прикани Радев да извади документи, в случай че разполага с такива, и да сезира прокуратурата. 

" Абсолютно ми е чиста съвестта. Ако има каквито и да било данни за мой бизнес, тъй като това е безспорна неистина, за нещо, което съм направил с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата, КОНПИ, която желае институция още през днешния ден ", съобщи Борисов. 

По мотив думите на Радев за това, че Борисов е получил подарък от Движение за права и свободи за вота на съмнение, министър председателят съобщи, че всички гласове на Движение за права и свободи на президентските избори са отишли за Радев. 

" Подарък от Движение за права и свободи не ми е юридически. Единствената партия, която не е правила обединения с Движение за права и свободи, е ГЕРБ. А партията на Радев - Българска социалистическа партия, доста пъти го е правила. Нека отново единствено да се върнем и да кажем обективната истина – големите пари, над 90%, които са дадени за защита, всичките са на военно-въздушните сили - Кугъри, Спартани. И в този момент всички са в положение такова, че не летят, тъй като по този начин са подписвани договорите. Той би трябвало да е справедлив към всички – не може за едните дума да не каже, за Българска социалистическа партия ", сподели Бойко Борисов. 

" Аз мога да задам контра въпроси – какъв брой костват изборите за Радев? Как се контракти с Движение за права и свободи за поддръжката? С Делян Пеевски ли го направи? Виждате ли по какъв начин гадно звучи? Нека в този момент той да дава конференция и да изяснява същото. Това добре ли е за страната? Мисля, че не. А той избухва с толкоз ненавист и гняв. А аз през вчерашния ден споделих какъв брой е прелестен. Може би не може да ми елементарни, че купихме тези изтребители

" Ако Делян Пеевски е направил закононарушение и той знае, доста забавно служебното държавно управление какви инспекции е упълномощило тогава на Пеевски и имало ли е въобще такива. И какво общо мога да имам аз с народен представител от опозицията. Депутат, който партията, която издигна Румен Радев, издигна за началник на ДАНС ", добави той.

Борисов сподели още, че се срещал с доста депутати от опозицията не бивало неговата доброжелателност към всички да е в негов ущърб.

" Можете да попитате Карадайъ с какъв брой депутати е идвал той при мене, аз се срещам с доста депутати ", акцентира Борисов. 

" Считам, че един държавен глава, един президент на всички българи, равно далечен от всички партии и то в условия, надалеч от каквато и да е предизборна акция, не е редно да дава такива оценки и да взима такава очевидна страна към неговата партия Българска социалистическа партия ", сподели министър председателят.

Той укори Радев, че не е разяснява въпроса с Българска социалистическа партия и " Народния съд ".

" Не може през вчерашния ден, когато се разтресе страната от това, че желаят да върнат " Народния съд " или по-скоро смятат, че това е нещо положително - да се избият хиляди българи без съд и присъда, като кучета в лагерите, да не каже една дума по тематиката. Той е задължен и за едните, и за другите, както аз нощес опазих и двете страни. Когато са трепали партизани, това е било толкоз неприятно, те също са българи, както по-късно, когато са избивани в концентрационните лагери ", разяснява министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР